Image
Bild: Skanska

Skanska miljardsäljer i Stockholm

Transaktioner Skanska säljer kontorsfastigheten Hagaporten 3 i Solna i Stockholm. Försäljningspriset uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor. Köpare är Norrporten som tillträder fastigheten under det fjärde kvartalet i år.
Publicerad den 14 September 2011
Hagaporten III. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Hagaporten III. Bild: Skanska.

Hagaporten 3 har varit ett av Skanskas verkliga profilprojekt. Den totalt 28 000 kvadratmeter stora byggnaden påbörjades våren 2006 och stod klar för inflyttning oktober 2008.

Huset är uthyrt till 97 procent och teknikkonsultföretaget ÅF som varit med och projekterat huset hyr cirka två tredjedelar. Med sin tydliga profil precis invid E4:an har huset kommit att bli ett landmärke vid Stockholms norra infart.

Huset byggdes med höga miljöambitioner och är Sveriges första Green Building-klassade hus. Huset har också fått flera utmärkelser för bland annat miljöarbetet och arkitekturen.
- Affären är ett viktigt steg i vår ambition att långsiktigt växa i huvudstaden. Fastigheten består av moderna kontor med hög flexibilitet. Till detta har huset byggts med mycket höga miljöambitioner och inryms idag med en bra hyresgästsammansättning. Detta sammantaget har varit avgörande för Norrportens beslut, säger Jörgen Lundgren vice vd på Norrporten.

- Vi har samarbetat med Norrporten flera gånger tidigare och det känns tryggt att lämna över våra hyresgäster till ett fastighetsbolag som ser så långsiktigt på sina fastighetsinnehav, säger Jan Odelstam, vd för Skanska Kommersiell Utveckling i Norden.

Hagaporten 3 är byggd i sju kontorsplan med tre våningar garage under jord. Förutom ÅF är Dell, Toshiba, Billerud, PwC, Dekra och Sabis hyresgäster.
- Närheten till bra kommunikationer både till innerstaden och Arlanda samt till service som bank, post, restauranger och shopping har också varit viktiga faktorer för oss i den här affären. Fastigheten är och kommer att vara attraktiv för våra hyresgäster, säger Jörgen Lundgren.

Efter affären uppgår Norrportens fastighetsinnehav i Stockholm till drygt 42 000 kvadratmeter moderna kontor med en uthyrningsgrad på 98 procent.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige