Image

Här är Jörgen Lundgrens nya jobb

Bolag Förre Norrporten och Castellum Norr-vd:n Jörgen Lundgren startar ett norrländskt investmentbolag med siktet inställt på börsen. För Fastighetssverige berättar han om visionerna för nya bolaget – och öppnar upp för en comeback i fastighetsbranschen.


”Något som man bär med sig från idrotten”

Karriär Simstjärnan Anna-Karin Kammerling lämnade idrotten för att börja inom fastighetsbranschen. Nu har hon gått från Norrporten till Diös: "Känner att jag har landat väldigt bra".


"Hamnade i en turbulent tid"

Sverige Efter tio år lämnar han skutan. I en intervju med Fastighetssverige berättar Jörgen Lundgren om åren på Norrporten och Castellum, varför han lämnar bolaget och hur snopet det var med den uteblivna börsnoteringen: "Gick rätt fort".


Så blir nya Castellum – förre Norrporten-vd:n lämnar bolaget

Bolag Castellum har inlett en process för att reducera antalet regioner – från fem till fyra. I processen försvinner förre Norrporten-vd:n från Castellum.


LISTA: Största nordiska affärerna

Transaktioner Fastighetssverige presenterar de största transaktionerna i Sverige och våra nordiska grannländer de senaste tolv månaderna.


Castellum tillträder Norrporten

Bolag Castellum tillträder nu Norrporten och beslutar om apport-emission och överlåtelse av återköpta aktier. Samtidigt meddelar bolaget att man senarelägger offentliggörandet av delårsrapporten.


Se bilderna på Sveriges första utomhuskontor

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget Norrporten testar ett helt nytt koncept för sina kontorshyresgäster i området Företagsstaden I11 i Växjö; ett utomhuskontor särskilt inrett för både koncentrationsarbete och möten i den fria naturen.


Norrporten avslutar starkt

Bolag 2015 blev det starkaste året i Norrportens historia.
- Jag vill i detta sammanhang rikta ett stort tack till alla medarbetare, kunder och leverantörer som under många år bidragit till att bygga Norrporten till det ledande företag det är idag. Det är framförallt med en känsla av stolthet vi överlämnar detta framgångsrika företagsbygge till Castellums fortsatta förvaltning och utveckling, säger Jörgen Lundgren, vd för Norrporten.


Så här finansieras affären

Ekonomi/Finansiering Castellums förvärv av Norrporten finansieras med en nyemission med företrädesrätt för Castellums aktieägare om 6,5 miljarder kronor, en apportemission till säljarna om drygt 3,1 miljarder kronor och räntebärande finansiering.


Uppgifter: Norrporten-affär blir klar i kväll

Transaktioner Källor till Svenska Dagbladet gör gällande att Norrporten-affären blir klar i kväll. Och att det blir Castellum som köper.


Norrporten säljer hotell i centrala Luleå

Transaktioner Norrporten säljer hotellbyggnaden som ingår i kvarteret Hunden 15 i centrala Luleå. Köpare är den nuvarande hyresgästen, genom Hilding Holmquists bolag H Holmquist Fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 229 miljoner kronor.


Castellum vill köpa Norrporten

Bolag Handeln i Castellum-aktien handelsstoppades på måndagseftermiddagen sedan Reuters skrivit att Castellum planerar att lägga ett bud på Norrporten.
Nu på tisdagsmorgonen bekräftar Castellum intresset för Norrporten.


Ny värderingsansvarig på Norrporten

Bolag Bente Sköld har anställts som ny värderingsansvarig på Norrporten.


Norrporten moderniserar åt Försäkringskassan i Luleå

Uthyrning Försäkringskassan i Luleå förlänger sitt hyresavtal med Norrporten i ytterligare sex år och flyttar samtidigt sitt servicekontor från Timmermansgatan till Strand Galleria i direkt anslutning till övriga medarbetarna i kvarteret Strutsen.


Stämmoprotokoll bekräftar Norrportens noteringsplaner

Bolag Norrportens har bytt ut delar av styrelsen inför den kommande noteringen. Detta framkommer av ett stämmoprotokoll som Dagens Industri har tagit del av.
Samtidigt valdes två styrelseproffs in i styrelsen.


Norrporten tecknar grönt samarbetsavtal med SCB

Bolag Statistiska centralbyrån har tillsammans med hyresvärden Norrporten tecknat ett så kallat grönt samarbetsavtal. Avtalet innebär att SCB och Norrporten tillsammans avtalar om hur kontorsverksamheten i lokalerna ska minska belastningen på miljön.


Norrporten rekryterar i Luleå

Bolag Norrporten rekryterar en ny marknadsområdeschef till kontoret i Luleå. Den nye chefen har ett förflutet på bland annat Akelius och Brostaden.


Ny hyresgäst hos Norrporten i Örebro

Uthyrning Sjukvårdsrådgivningen flyttar till Norrportens fastighet på Storgatan 28 i Örebro.


Norrporten i stor bytesaffär med Stenvalvet

Transaktioner Norrporten köper Stenvalvets hela bestånd i Östersund. Samtidigt säljer Norrporten tre fastigheter i Växjö till Stenvalvet. Det gemensamma värdet på fastigheterna uppgår till cirka 750 miljoner kronor.


Norrporten har valt banker inför notering

Bolag Norrporten ska ha valt ut Goldman Sachs och Nordea, som ska arbeta med bolagets kommande notering.