Image
Skanska hyr ut del av översta våningen i Citygate.
Skanska hyr ut del av översta våningen i Citygate. Bild: Skanska

Skanska hyr ut del av översta våningen i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Antmicro AB om 410 kvadratmeter kontorsyta. Inflyttning sker i april 2023.
Publicerad den 14 December 2022

– Vi är glada över att välkomna Antmicro AB till våning 35 som är den översta kontorsvåningen i Citygate, med den i särklass mest vidsträckta utsikten i huset. Här kan de skapa arbetsplatser som stärker medarbetarna och utvecklar verksamheten. För företag som söker förändring och vill vara attraktiva arbetsgivare så är Citygate med sin tydliga profil ett framtidssäkrat val, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Huset kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby, en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för Citygate.

– Vi är glada över att etablera Antmicros senaste kontor i Citygate. Göteborg som stad är känt för sin industrisektor, sina tekniska universitet och trevliga storstadsmiljö. Citygate är redan känt för sin starka hållbarhetsprofil och ett välkänt landmärke vilket är helt rätt för oss, säger Peter Gielda, CEO, Antmicro AB.

I Citygate har nu hyresgäster som Sector Alarm, Aspia, Visma, Parttrap, Skanska, Verahill, Flodéns och Knightec flyttat in samt Compass Group som har öppnat caféet och restaurangen. Konferensplanet öppnar efter årsskiftet då ytterligare hyresgäster som Bosch, OnePartner, Manpower och WSP välkomnas till huset. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept hälsohub/gym, cykelhotell och husets egna co-working.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige