Image

Skanska bygger brittisk kåk

UTLAND Skanska har fått i uppdrag att bygga en kriminalvårdsanstalt i England. Ordern är värd cirka 680 miljoner kronor. Arbetet inleds nu i februari och ska vara slutfört i början av 2010.
Publicerad den 17 Januari 2008

Projektet att utforma och genomföra utbyggnaden av den brittiska kriminalvårdsanläggningen HMP Dovegate i Staffordshire i norra England omfattar en fångvårdsbyggnad med 260 celler och ett aktivitetscentrum i två våningar inom en utökad säkerhetszon.

I uppdraget ingår även renovering och utbyggnad av existerade byggnader samt anläggning av två mindre fotbollsplaner. Skanska svarar även för utformning av stomkonstruktionen och utförande av elektriska och mekaniska installationer för den nya byggnaden.

Arbetet inleds i februari och ska vara slutfört i början av 2010.

Skanska utformade och byggde även den befintliga anläggningen, med plats för 800 interner, som ursprungligen färdigställdes 2001.Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige