Image

Skanska bygger i Lund

BYGG Skanska påbörjar utveckling av nya kontorslokaler i Lund, ett stenkast från Ideon. Kontorsfastigheten Forskaren blir fyra våningar hög med cirka 4 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta och beräknas stå klar våren 2009.
Publicerad den 6 December 2007

I området finns idag ett kluster av både stora och små företag, de flesta med fokus på forskning och utveckling som bland annat AstraZeneca, Gambro, Axis, Ericsson och Sony Ericsson. Kontorsfastigheten Forskaren är belägen invid E22 vilket ger ett utmärkt skyltläge och god tillgänglighet.

– Vi gläds åt Skanskas satsning i Lund som ytterligare förstärker konceptet Lund NE (North East) med fler kunskapsföretag i den unika, täta och innovativa miljö som är kännetecknande för en mycket betydande del av stadens näringslivsutveckling, säger Peter Sörbom, näringslivschef i Lunds kommun.

Richard Hultin, vd för Skanska Öresund fortsätter:
– I området finns sedan länge en stark efterfrågan på kontorslokaler, en trend vi tror är bestående. Med exponeringen mot E22 kommer vår nya kontorsfastighet att få ett mycket attraktivt läge för både medarbetare och besökare, säger Richard Hultin.

Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och är planerat att påbörjas under januari 2008. Förhandlingar om uthyrning pågår med ett flertal tänkbara hyresgäster.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige