Image

Skanska bygger Marriott-hotell i Stockholm för 410 miljoner kronor

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga ett Marriott-hotell på Kungsholmen i centrala Stockholm. Kontraktssumman uppgår till cirka 410 miljoner kronor vilken inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.
Publicerad den 13 November 2007

Skanska har fått uppdraget att bygga ett Marriott-hotell på Kungsholmen i centrala Stockholm. Kontraktssumman uppgår till cirka 410 miljoner kronor vilken inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.
Kund är det norska bolaget Faktor Eiendom, som kommer att äga hotellfastigheten genom ett helägt dotterbolag. Hotellet kommer att opereras av Scandinavian Hospitality Group och utformas som ett affärsresehotell och får namnet Courtyard by Marriott Stockholm-Kungsholmen.
Byggarbetena inleds i november och hotellet med 272 rum ska ta emot de första gästerna i november 2009. Kontraktet är villkorat av att erforderliga tillstånd erhålles.
Hotellet byggs i kvarteret Snöflingan vid Lindhagensplan i Stockholm där Skanska även utvecklar och bygger 340 bostadsrätter. Skanska genomför också en överdäckning av Drottningholmsvägen åt Stockholms stad som kommer att ge området en esplanadkaraktär.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige