Image

Skanska bygger Marriott-hotell i Stockholm för 410 miljoner kronor

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga ett Marriott-hotell på Kungsholmen i centrala Stockholm. Kontraktssumman uppgår till cirka 410 miljoner kronor vilken inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.
Publicerad den 13 November 2007

Skanska har fått uppdraget att bygga ett Marriott-hotell på Kungsholmen i centrala Stockholm. Kontraktssumman uppgår till cirka 410 miljoner kronor vilken inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.
Kund är det norska bolaget Faktor Eiendom, som kommer att äga hotellfastigheten genom ett helägt dotterbolag. Hotellet kommer att opereras av Scandinavian Hospitality Group och utformas som ett affärsresehotell och får namnet Courtyard by Marriott Stockholm-Kungsholmen.
Byggarbetena inleds i november och hotellet med 272 rum ska ta emot de första gästerna i november 2009. Kontraktet är villkorat av att erforderliga tillstånd erhålles.
Hotellet byggs i kvarteret Snöflingan vid Lindhagensplan i Stockholm där Skanska även utvecklar och bygger 340 bostadsrätter. Skanska genomför också en överdäckning av Drottningholmsvägen åt Stockholms stad som kommer att ge området en esplanadkaraktär.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige