Image

Skanska miljonsatsar på grönt byggande

BYGG Skanska ska växa på marknaden för \"grönt\" byggande. Byggjätten satsar 300 miljoner kronor på att ta fram en global strategi. Ansvarig för satsningen blir USA-chefen Johan Karlström.
Publicerad den 29 Oktober 2007

Skanska ska växa på marknaden för \"grönt\" byggande. Byggjätten satsar 300 miljoner kronor på att ta fram en global strategi. Ansvarig för satsningen blir USA-chefen Johan Karlström.
- Green Construction är en viktig del i den nya affärsplanen som ska gälla mellan 2008-2010, säger Staffan Söderberg, hållbarhetschef för Skanskakoncernen, som arbetar med den gröna satsning som bolaget flaggade för vid en analytikerträff i oktober.
Under de kommande tre åren ska Skanska inventera vad företaget gör och har gjort inom grönt byggande på global nivå, främst i USA och Storbritannien. Erfarenheterna ska sedan omvandlas till en global strategi som går under namnet Green Construction. Det kan bli tal om både test av nya byggmaterial och pilotprojekt. Men framförallt handlar det om att sprida kunskap inom hela koncernen om Skanskas miljönischade byggprojekt i USA och Storbritannien.
- Vi kommer inte att vänta i tre år på att få fram en strategi utan lansera hållbart byggande på nya marknader under tiden, säger Staffan Söderberg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige