Image

Skanska bygger häkte för 650 miljoner kronor

BYGG Skanska kommer att ansvara för en helhetslösning som inkluderar projektering, byggande, drift och underhåll av det nya häktet i Sollentuna, norr om Stockholm. Bygguppdraget beräknas vara värt cirka 650 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för det första kvartalet.
Publicerad den 9 Januari 2008

Ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Kriminalvården för det nya häktet. Byggnaden på 23600 kvadratmeter kommer att rymma tio våningar med 240 häktesplatser och en administrationsdel.

- Kriminalvården har goda erfarenheter av anläggningar projekterade och byggda av Skanska. I Sollentuna ska det nya häktet sammanlänkas med den nya tingsrätten och polishuset till ett effektivt rättscentrum, säger Rolf Swenson, fastighetschef på Kriminalvården.

- Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att utveckla detta omfattande och komplexa projekt. Flera liknande uppdrag genom åren har gjort att vi utvecklat en gedigen kompetens att utveckla nya lokaler för rättsväsendets olika behov, säger Hans Johansson, affärsutvecklingschef på Skanska Sverige.

Byggnadsarbetet utförs av Skanska Sverige och påbörjas i januari 2008 och beräknas vara färdigställt våren 2010. Det nya häktet kommer att byggas i anslutning till det befintliga polishuset och nya Attunda Tingsrätt, som just nu uppförs av Skanska enligt ett likartat upplägg.

Skanska har tidigare i liknande projekt utvecklat, byggt och svarat för uthyrning av lokaler åt polis-, åklagar- och kriminalvårdsmyndigheterna i Uppsala, Växjö, Flemingsberg och Malmö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige