Image

Skanska utvecklar och säljer

BYGG Skanska utvecklar och säljer ett kombinerat bostads- och kontorsprojekt i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 450 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2007

Projektet som har utvecklats av Skanska Sverige består av två delar. Den ena delen omfattar en bostadsfastighet om 80 hyreslägenheter och en kontorsfastighet om cirka 6 000 kvadratmeter. Denna del förvärvas av Familjebostäder, som kommer att flytta sitt huvudkontor till delar av kontorsfastigheten.

Den andra delen av projektet består av en kontorsfastighet om cirka 7 500 kvadratmeter kontorslokaler i åtta våningar. Köpare av denna del är Areim Fond 1, som därmed gör sin första investering på den svenska marknaden.

Projektet uppförs i den expanderande stadsdelen Hammarby Sjöstad i Stockholm, nära anslutningen till trafiksystemet Södra Länken. Byggarbetena genomförs av Skanska Sverige och inleds under våren 2008 och inflyttning är planerad till första halvåret 2010.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige