Image

Skanska bygger ut shoppingcenter i Tallinn

BYGG Skanska har fått uppdraget att fortsätta att bygga ut och bygga om ett shoppingcenter i Tallinn i Estland. Kontraktssumman uppgår till cirka 305 miljoner kronor. När det är fullt utbyggt kommer det att vara tallinns största shoppingcenter omfattande totalt 69000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 Januari 2008

För närvarande genomför Skanska en utbyggnad av 20000 kvadratmeter och en ombyggnad av 2000 kvadratmeter av de befintliga anläggningnarna under ett tidigare kontrakt. Dessa arbeten ska vara klara under våren 2008 och därefter inleds de nya projektetapperna enligt det nu aktuella kontraktet.

Det nya kontraktet gäller en andra utbyggnad av shoppingcentret Rocca al Mare med cirka 14000 kvadratmeter och samtidigt ska 33000 kvadratmeter av centrets äldre delar renoveras.

När Rocca al Mare är fullt utbyggt 2009 kommer det att vara Tallinns största shoppingcenter omfattande totalt 69000 kvadratmeter varav den uthyrningsbara ytan utgör 53500 kvadratmeter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige