Image

Skanska bygger ut shoppingcenter i Tallinn

BYGG Skanska har fått uppdraget att fortsätta att bygga ut och bygga om ett shoppingcenter i Tallinn i Estland. Kontraktssumman uppgår till cirka 305 miljoner kronor. När det är fullt utbyggt kommer det att vara tallinns största shoppingcenter omfattande totalt 69000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 Januari 2008

För närvarande genomför Skanska en utbyggnad av 20000 kvadratmeter och en ombyggnad av 2000 kvadratmeter av de befintliga anläggningnarna under ett tidigare kontrakt. Dessa arbeten ska vara klara under våren 2008 och därefter inleds de nya projektetapperna enligt det nu aktuella kontraktet.

Det nya kontraktet gäller en andra utbyggnad av shoppingcentret Rocca al Mare med cirka 14000 kvadratmeter och samtidigt ska 33000 kvadratmeter av centrets äldre delar renoveras.

När Rocca al Mare är fullt utbyggt 2009 kommer det att vara Tallinns största shoppingcenter omfattande totalt 69000 kvadratmeter varav den uthyrningsbara ytan utgör 53500 kvadratmeter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige