Image

Skanska investerar 450 miljoner kronor i 3D-hus

BYGG Skanska ska utveckla och bygga ett nytt bostadsområde i anslutning till Frölunda Torg i Göteborg. Skanska har ingått avtal med Diligentia om köp av mark med tillhörande byggrätt. Skanskas investering för mark och projektutveckling uppgår till cirka 450 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Januari 2008

Det nya bostadsområdet med tre huskroppar i tre till nio plan byggs med tillhörande parkeringsdäck i bottenplanet. Sammanlagt ska Skanska bygga cirka 180 lägenheter i varierande storlekar men med fokus på treor.

Bostadsprojektet blir en av de första 3D-fastighetsbildningarna i Göteborg. 3D innebär att en fastighet kan delas upp för olika användningsområden med olika ägare.

Säljstart för bostäderna är planerad till våren 2008 med beräknad inflyttning våren 2010. Byggarbetet på plats inleds vintern 2008/2009.

Bostäderna, som får en spännande och modern utformning, är en del av en stor upprustning av Frölunda Torg och dess omgivningar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige