Image

Skanska investerar i Göteborg

BYGG Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor i Göteborg. Det är en logistikanläggning åt logistikföretaget DHL Express. Totalt handlar det om cirka 20000 kvadratmeter godsterminal och kontor.
Publicerad den 14 December 2007

- Det är här en viktig framtidssatsning för DHL Express och vi är mycket nöjda med de lösningar som Skanska har hjälpt oss att ta fram. Både läge och funktion är i toppklass, säger Lars Sundman, VD, DHL Express i Sverige.

Skanska har under en längre tid byggt upp en omfattande kompetens inom utveckling av logistikfastigheter i Norden. Tidigare i höst tecknades fyra logistikkontrakt i Sverige och Danmark för totalt 50000 kvadratmeter och med en investering om cirka 565 miljoner kronor.

- Vi ser fortsatt goda tillväxtmöjligheter inom vår logistiknisch eftersom många företag satsar på att utveckla sin logistik. Vi kan erbjuda våra kunder både funktionella lokaler och bra lägen. Denna affär och de fyra tidigare visar att vi har en stark position på den nordiska logistikmarknaden, säger Cecilia Fasth, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark samt i Finland.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY