Image

Skanska bygger åt Stena i Limhamn

Bostäder Det blir Skanska som bygger flerbostadshusen på Dragörkajen i Limhamn i Malmö. Projektet omfattar 16 våningar med 63 lägenheter, ett parhus med två bostäder samt två mindre så kallade bokaler.
Publicerad den 16 September 2015
Det blir Skanska som bygger bostäder i Limhamn åt Stena Fastigheter. Bild: House Arkitekter/ Jais Arkitekter
Det blir Skanska som bygger bostäder i Limhamn åt Stena Fastigheter.

Dessutom byggs underliggande källare och garage under mark och gårdsmiljö inom fastigheten Dragör. Den totala ytan är cirka 8 000 kvadratmeter.
Stort fokus läggs på energi- och miljöfrågor och husen miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

Fastigheten har ett centralt läge och Skanska har valt en byggmetod för att minimera störningarna för kringboende.

– Det finns ett stort behov av hyresrätter i våra storstadsregioner. Satsningen i Malmö ligger helt i linje med vår ambition att få igång en omfattande nyproduktion. Vårt mål är att bygga 500 bostäder per år, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef på Stena Fastigheter.

Det förberedande arbetet inleds i november 2015 och byggstart sker i februari 2016. Arbetet beräknas bli klart i hösten 2017. Projektet kommer sysselsätta cirka 50 personer.

– Vi ser fram emot att vidareutveckla vår relation med Stena Fastigheter och tillsammans skapa ett projekt vi är stolta över, säger Helén Larsson Riis, distriktschef Skanska.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige