Image
ABG Fastena gör sin första samhällsfastighetsinvestering. Obs. Bilden är ett kollage.

ABG Fastena adderar nytt segment: "Kommer titta på mycket mer"

Bolag ABG Fastena gör entré inom ett nytt segment när man köper en samhällsfastighet i Limhamn. Efter förvärvet berättar vd:n Andreas Birgersson för Fastighetssverige vilken samhällsservice man ser som attraktiv, vilket segment man hoppas gå in i härnäst och varför man är avvaktande till bostäder.


Multihuset på Limhamn.

Trianon säljer del av Multihuset på Limhamn till ABG Fastena

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om att sälja den kommersiella delen av Multihuset, fastigheten Bryggan 2 på Limhamn till ABG Fastena. Det överenskomna fastighetsvärdet är 430 miljoner kronor, vilket motsvarar ett pris om cirka 57 000 kronor per kvadratmeter.


Silorna i Limhamn ska bli bostadsrätter.

Stadsbyggnadsnämnden ger klartecken till siloprojekt i Limhamn

Bygg/Arkitektur Malmö kan få fler iögonfallande bostadshus med karaktäristiska former, men med historiska anor. På gårdagens sammanträde beslutade stadsbyggnadsnämnden att ge ett positivt planbesked om cementsilorna i Limhamn, vilket är ett steg närmare förverkligande.


Projektet Södra Ribersborg i Limhamns Sjöstad.

Ica och JM utvecklar i Limhamn – Tornstaden får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur Tornstaden ansvarar för totalentreprenaden av det kvarter som Ica Fastigheter och JM utvecklar tillsammans i Limhamns Sjöstad. Drygt 70 nya bostäder som möjliggörs genom en tredimensionell fastighetsbildning samt 2 000 kvadratmeter kommersiell verksamhet och tillhörande inomhusparkering ska byggas.


Multihuset på Limhamn.

Klart med Trianons första kontorshyresgäst i Multihuset

Uthyrning Trianon har tecknat hyresavtal med en aktör inom telekom i Multihuset på Limhamn. Företaget One Sell blir därmed första kontorshyresgästen i Multihuset.


ELF Development bygger en andra etapp i Limhamn. Serneke har fått bygguppdraget.

Nya bostadsrätter på Limhamn – Serneke bygger

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med ELF Development om nyproduktion av 54 lägenheter och radhus i projekt Kajkanten i Limhamns sjöstad. Ordersumman uppgår till cirka 135 miljoner kronor.


Gunnar Östenson.

MKB köper på Limhamn

Transaktioner MKB Fastighets AB förvärvar fastighet på Limhamn för att bygga 90 nya hyresbostäder och ett äldreboende med 50 platser.


Multihuset.

Trianon köper Multihuset för 425 miljoner

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om att förvärva projektet Multihuset av NCC. Multihuset är beläget på Limhamn i Malmö och förvärvet har ett underliggande fastighetsvärde om 425 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet 2019.


SIG Invest köper på Limhamn

Transaktioner SIG Invest har tecknat avtal om förvärv och tillträtt fastigheten Härfågeln 8 på Limhamn. Fastigheten är i dag vakant och har tidigare nyttjats som frikyrka. Syftet med köpet är att uppföra radhus.


Wästbygg bygger bostäder i Limhamn för MKB

Bygg/Arkitektur Projektetom 169 lägenheter i Limhamn blir Wästbyggs första med MKB som beställare.


Amasten fortsätter köpa i Finspång

Transaktioner Amasten köper två bostadsfastigheter i Finspång. Fastigheterna Intendenten 1 och Väktaren 1 utgörs till 94 procent av bostäder. Säljare är Limhamnshus Förvaltning AB.


ELF Development kliver in på svenska marknaden

Transaktioner Danska ELF Development tar steget in på den svenska marknaden. Bolaget köper 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn från Bonava.


NCC byggstartar Multihuset Limhamns läge

Bygg/Arkitektur NCC byggstartar Multihuset Limhamns läge på Övägen strax öster om de gamla Cementasilorna på Limhamn. Multihuset byggs över ett helt kvarter. Det kommer att rymma såväl parkeringshus som bostäder, kontor, livsmedelsbutik, apotek, kafé, vårdcentral samt en förskola på taket.


MKB fortsätter utveckla bostäder i Limhamn

Bygg/Arkitektur MKB byggstartar kvarteret Gjuteriet i Limhamn med cirka 150 nya bostäder.


Corem ökar i Stockholm och Malmö

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet med drygt 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheterna är belägna i region Stockholm respektive region Syd, och affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 145 miljoner kronor.


Magnolia köper fastighet i Limhamn

Transaktioner Magnolia Bostad tecknar avtal om köp av fastigheten Malmö Limhamn 155:355 i Bunkeflostrand, Limhamn. Här planerar Magnolia cirka 1 000 bostäder.


Byggstart för seniorbostäder i Limhamn

Bostäder Nästa vecka tas det första spadtaget för Riksbyggens Brf Vågmästaren i Limhamn, ett Bonum seniorboende med 50 lägenheter.


Wästbygg och Vita Örn bygger i Limhamn

Bygg/Arkitektur Vita Örn och Wästbygg har tecknat avtal om en samverkansentreprenad för uppförandet av kvarteret Gjutaren med 250 hyresrätter i Limhamn, Malmö. Troligt riktpris är mellan 350 och 400 miljoner kronor.


NCC bygger hyresrätter i Limhamn

Bygg/Arkitektur NCC bygger 48 hyresrätter i stadsdelen Limhamn i Malmö. Kund är Haga Gruppen och ordern är värd 100 miljoner kronor.


Victoria Park byggstartar sista etappen bostäder i Malmö

Bostäder Victoria Parks sista etapp av livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott i Malmö har startat.