Image

Skandia köper del av Solåsens handelsplats

Transaktioner Från den 1 februari är det Skandia Fastigheter som äger merparten av Solåsen i Jönköping.
Publicerad den 1 Februari 2016
Skandia förvärvat totalt 35 000 kvadratmeter. Bild: Skandia Fastigheter
Skandia förvärvat totalt 35 000 kvadratmeter.

Skandia Fastigheter förvärvar nu fastigheterna Överblicken 2,6 och 9, om sammanlagt 35 000 kvadratmeter, av Lustgården AB. Säljarens rådgivare vid försäljningen har varit Catella. Förvärvet utgör en betydande del av handelsområdet Solåsen, som ligger i anslutning till det kraftigt expansiva Södra Munksjön i Jönköping.

Butiker som XXL, Mediamarkt, K-rauta, Lager 157, Sova, Rusta och Stadium samsas med Leos Lekland och ett antal restauranger i handelsområdet.

– Jönköpings kommun är starkt växande med över 130 000 invånare. Det är därmed också den nionde största arbetsmarknaden i Sverige, vilket i sin tur ger ett bra underlag för oss som nu finns på plats i kommunen, säger Bo Jansson, fastighetschef för bostäder och köpcentrum på Skandia Fastigheter.


- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige