Image
Serneke bygger nytt och renoverar i Solna.
Serneke bygger nytt och renoverar i Solna. Bild: Serneke/David Schmidt

Serneke bygger nytt och renoverar i Solna

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om att bygga 100 nya lägenheter samt renovera drygt 70 befintliga i projektet Bellona i Solna. Entreprenaden är värd omkring 280 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Februari 2019

Entreprenaden omfattar nyproduktion av 100 lägenheter inklusive förskola med sju avdelningar, LSS-boende samt lokaler och garage i en huvuddel. I ROT-delen av avtalet ska 72 lägenheter renoveras och två nya lägenheter skapas i ett befintligt punkthus. Avtalet har föregåtts av en gemensam projektering och entreprenaden kommer utföras som en totalentreprenad i samverkan.
– Otroligt kul att återigen få förtroendet från Wåhlin när de ska utöka sitt bestånd av bostäder. Att samarbetet nu utökas till att även gälla ROT samt att vi ska utföra detta i samverkan känns inspirerande. Vi ser redan nu att synergierna mellan Nyproduktion och ROT kommer ge stora mervärden för vår beställare. På detta sätt tillvaratar vi spetskompetenserna hos samtliga deltagare i projektet, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.
– Vi har goda erfarenheter av Serneke sedan tidigare projekt och även från den första fasen i det här relativt brokiga projektet med både rivning om- och nybyggnad. För oss som långsiktiga ägare, förvaltare och utvecklare av hyresbostäder är det viktigt med samarbetspartners som är kunniga, ärliga och lyhörda vilket är vår erfarenhet av Serneke, säger Patrik Lindqvist, vd för Wåhlin Fastigheter.

Projektering startar omgående och projektet beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2022. Ordervärdet på omkring 280 miljoner kronor bokförs under första kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige