Borås Energi och Miljö har en vision om en fossilbränslefri stad. Projektet Energi- och miljöcenter (EMC) är en viktig del i det arbetet. Där ingår bland annat uppförandet av ett nytt kraftvärmeverk, vars pannhus Serneke Anläggning har fått i uppdrag att bygga.
Byggnaden ska inrymma panna, rökgasrening, rökgaskondensering, turbin och fjärrvärmepumpar. Den blir 4 000 kvadratmeter stor, tio våningar hög och mäter 45 meter på högsta stället.
– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla Borås Energi- och miljöcenter. Det är ett projekt helt i linje med vår strategi och ett av våra största projekt hittills, säger Fredrik Jonsson, vd för Serneke Anläggning.
I början av april i fjol skrev Serneke kontrakt med Borås Energi och Miljö om byggnationen av en kontrollrums- och personalbyggnad på Sobacken i Borås. Pannbyggnaden till kraftvärmeverket är en del av samma projekt, EMC, för att ersätta fossil uppvärmning med förnybar elproduktion.
– Äntligen! Återigen har förvaltningsrätten gjort bedömningen att Borås Energi och Miljö har genomfört en upphandling på ett korrekt sätt. Vi är ytterst tacksamma och glada för att Serneke får byggnationen av pannhuset till vårt kraftvärmeverk då de tidigare har visat sin kompetens i andra delprojekt inom projektet Energi- och miljöcenter, säger Gunnar Peters, vd för Borås Energi & Miljö.
Byggstart sker under våren 2017 och projektet ska stå klart i augusti 2018.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.