Image

Serneke bygger i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke Anläggning har skrivit kontrakt med Borås Energi och Miljö AB om att uppföra ett pannhus till ett nytt kraftvärmeverk. Projektet är värt cirka 159 miljoner kronor och kommer att inkluderas i orderingången under första kvartalet 2017.
Publicerad den 23 Februari 2017
Serneke bygger i Borås. Bild: Serneke
Serneke bygger i Borås.

Borås Energi och Miljö har en vision om en fossilbränslefri stad. Projektet Energi- och miljöcenter (EMC) är en viktig del i det arbetet. Där ingår bland annat uppförandet av ett nytt kraftvärmeverk, vars pannhus Serneke Anläggning har fått i uppdrag att bygga.

Byggnaden ska inrymma panna, rökgasrening, rökgaskondensering, turbin och fjärrvärmepumpar. Den blir 4 000 kvadratmeter stor, tio våningar hög och mäter 45 meter på högsta stället.

– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla Borås Energi- och miljöcenter. Det är ett projekt helt i linje med vår strategi och ett av våra största projekt hittills, säger Fredrik Jonsson, vd för Serneke Anläggning.

I början av april i fjol skrev Serneke kontrakt med Borås Energi och Miljö om byggnationen av en kontrollrums- och personalbyggnad på Sobacken i Borås. Pannbyggnaden till kraftvärmeverket är en del av samma projekt, EMC, för att ersätta fossil uppvärmning med förnybar elproduktion.

– Äntligen! Återigen har förvaltningsrätten gjort bedömningen att Borås Energi och Miljö har genomfört en upphandling på ett korrekt sätt. Vi är ytterst tacksamma och glada för att Serneke får byggnationen av pannhuset till vårt kraftvärmeverk då de tidigare har visat sin kompetens i andra delprojekt inom projektet Energi- och miljöcenter, säger Gunnar Peters, vd för Borås Energi & Miljö.

Byggstart sker under våren 2017 och projektet ska stå klart i augusti 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY