Image

Serneke bygger glassfabrik åt Kungsleden

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Kungsleden uppför Serneke en ny glassfabrik för varumärket Lejonet & Björnen. Projektet är en totalentreprenad och omfattar nybyggnation av kontor, lager och produktionslokal. Ordervärdet är cirka 32 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Oktober 2016

Lejonet & Björnen är en välkänd glasstillverkare i Göteborg. En ökad efterfrågan av deras produkter och behovet av en effektivare produktionsprocess har lett fram till beslutet att uppföra en helt ny glassfabrik i Högsbo, Göteborg. Fabriken kommer att ägas av Kungsleden och byggas av Serneke.

Den nya glassfabrik blir 2 000 kvadratmeter på fastigheten Högsbo 29:2 i Göteborg. Fabriken, som även ska innehålla showroom och kontor.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga denna anläggning. Entreprenaden kommer att bedrivas i nära samarbete med slutkunden Lejonet & Björnen och målsättningen är att skapa en produktionsanläggning som klarar deras framtida tillväxtmål, säger Niklas Olsén, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram emot att kunna välkomna ett starkt och välrenommerat företag med tydlig förankring i Göteborg till vårt kluster i Högsbo. Etableringen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner till bolag i tillväxt, säger Patrick Bernvid, marknadsområdeschef på Kungsleden.

– Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada över att Serneke kommer bygga vår nya fabrik i Högsbo. När vi byggde om vårt glasscafé 2011 var det Serneke som gjorde det, säger Katarina Mild, vd för Lejonet & Björnen.

Den nya fabriken ska stå klar i november 2017 och Lejonet & Björnen hyr den av Kungsleden enligt ett 20-årigt hyresavtal.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY