Image

Serneke bygger grundskola i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke ska på uppdrag av kommunägda Trollhättans Tomt AB bygga Nya Sylteskolan i Trollhättan.
Publicerad den 26 September 2016
Skolan beräknas stå klar 2022. Bild: Serneke
Skolan beräknas stå klar 2022.

Entreprenaden utförs genom partnering och det totala ordervärdet beräknas till cirka 340 miljoner kronor. Projektet beräknas stå klart 2022.

Serneke har tidigare byggt om Lyrfågelskolan och Magnus Åbergsgymnasiet, och har nu även fått uppdraget att förnya stadens största grundskola, Sylteskolan. Skolan ligger i sydöstra delen av Trollhättan och kommer att bestå av grundskola, tränings- och grundsärskola, fritidshem, bibliotek och idrottshall. Skolan har över 600 elever men beräknas nu växa under de kommande åren till närmare 1 000 elever.

– Detta är ett komplext projekt som kommer hålla på under en längre tid. Utmaningarna är att hålla en optimal projektekonomi samt en säker skolmiljö för elever, lärare och föräldrar eftersom skolverksamheten kommer att pågå under byggtiden. Vi är oerhört stolta över att få arbeta med Trollhättans Tomt AB igen genom partnering, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

– Jag är mycket nöjd med att vi handlat upp ett kompetent och erfaret gäng som vi ska samarbeta med under flera år. Allt beräknas stå klart i slutet av 2022 och då kommer 1 000-talet elever ha full tillgång till fantastiska lokaler, säger Andreas Danielsson, projektledare på Trollhättans Tomt AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY