Image
Stenhaga förvärvar News fastigheter i Trollhättan från Evergrande. Svante Andersson äger Stenhaga.

Stenhaga förvärvar Nevs fastigheter från Evergrande

Transaktioner Svante Andersson har genom sitt bolag Stenhaga Invest tecknat Letter of Intent om att förvärva Nevs fastigheter med tillhörande fabriksområde i Trollhättan. Nevs ägs av den kinesiska fastighetsjätten Evergrande och Stenhaga förvärvar 80 procent medan Nevs efter genomförd affär kommer att äga 20 procent som en del i att behålla möjligheten för bilproduktion och försäljning i Europa. Tillträde kommer att ske den 1 juli.


Fastigheterna Diana 3 och 6 respektive Trollet 9 ligger vid Drottningtorget i centrala Trollhättan.

Götenehus gör centralt förvärv för 161 miljoner

Transaktioner Götenehus fortsätter sin satsning på fastighetsutveckling och har idag tecknat avtal om förvärv av två kommersiella fastigheter i Trollhättan. Fastigheterna har ett överenskommet fastighetsvärde som uppgår till 161,4 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Säljare av fastigheterna är Regio och köpare är Götenehus genom det helägda dotterbolaget Forshem.


Olika projekt, på olika orter med olika förutsättningar. Lösningen på hur räntan slår mot bostäderna som ska stå färdiga inom kort varierar.

Ändrade upplåtelseformer i ränteklimatets spår

Bostäder Hyresrätt eller bostadsrätt. Vilken upplåtelseform som är bäst i ränteläget som råder verkar det vara ett sorts sammelsurium kring. Fastighetssverige tittade närmre på några av de fastighetsbolag som nu valt att ändra sina planer på de bostäder som planeras att färdigställas den närmsta tiden.


Polestar blir första hyresgäst i nyförvärvad fastighet på Stallbacka.

Polestar första hyresgäst i Kraftstadens nyförvärvade fastighet

Uthyrning Kraftstadens första nya hyresgäst i nyförvärvade fastigheten "Tekniska" på Stallbacka blir elbilstillverkaren Polestar, som etablerade ett utvecklingskontor på Innovatum District under förra året. Nu expanderar man vidare i Trollhättan genom att förlägga utvecklings- och testverksamhet på en total yta om närmare 15 000 kvadratmeter på Stallbacka.


BRF Tändstiftet ska stå klart under andra kvartalet 2023.

Fortinova: Hyresrätter blir bostadsrätter

Bostäder Fastighetsbolaget Fortinova kommer nu att säljstarta BRF Tändsstiftet med 41 lägenheter i Innovatumområdet, Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.


NEVS säljer till Trollhättans Stad och Kraftstaden Fastigheter.

Nevs säljer till Trollhättans Stad och Kraftstaden Fastigheter.

Bolag Propellern Fastighetsutveckling, dotterbolag till kommunägda Kraftstaden Fastigheter, kommer att förvärva del av fastigheten Propellern 8, även kallad Tekniska, från Nevs. Samtidigt signerar Trollhättans Stad en egen avsiktsförklaring med Nevs om att köpa intilliggande etableringsbar mark.


Urban Blom är vd på Eidar, Trollhättans största kommunala bostadsbolag som fått i uppdrag att sälja fastigheter för en halv miljard kronor.

Över fyra miljarder i skulder – nu måste kommunala bolaget sälja fastigheter

Transaktioner Det kommunala bostadsbolaget har skulder på över fyra miljarder kronor och pressas av bland annat högre räntor och driftskostnader. Bolaget behöver sälja fastigheter för en halv miljard kronor för att förbättra balansräkningen och hindra skulderna från att växa ytterligare. Fastighetssverige berättar mer om situationen med kommentarer från vd:n som fått i uppgift att identifiera fastigheter som kan säljas.


Odenhuset i Trollhättan.

Götenehus köper två fastigheter värda en halv miljard

Transaktioner Götenehus Group förvärvar två kommersiella fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 530 miljoner kronor.


Martin Andreasson.

Ny fastighetschef till Willhem i Trollhättan

Bolag Martin Andreasson har rekryterats som ny fastighetschef till Willhem i Trollhättan.


NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan.

NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ytterligare ett avtal med Västfastigheter, uppdraget omfattar del av ombyggnation, operationsenheten för gynekologi på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.


Polestar öppnar satellitkontor i Trollhättan.

Polestar expanderar till Trollhättan

Uthyrning Elbilstillverkaren Polestar blir nästa i raden av expansionsstarka företag att etablera sig på Innovatum District i Trollhättan. På ytor om 700 kvadratmeter kontor och 500 kvadratmeter verkstad har 20-talet medarbetare redan flyttat in i Gunnar W Anderssons passage.


Skiss på det nya produktionsköket som Serneke ska bygga i Trollhättan.

Serneke bygger centralkök i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB i Trollhättan har tecknat totalentreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt centralt produktionskök åt Trollhättans kommun. I anläggningen ska 6 000 portioner mat kunna produceras dagligen. Ordern är värd cirka 80 miljoner kronor.


Fortinova köper i Trollhättan.

Fortinova köper i Trollhättan

Transaktioner Fortinova har ingått avtal om förvärv av fyra bostadsfastigheter i Trollhättan.


Serneke har vunnit en markanvisning i Trollhättan.

Serneke vinner markanvisning i Trollhättan

Bolag Under hösten utlyste kommunala Trollhättan Exploatering AB en markanvisningstävling gällande kvarter Läderkulan som ingår i den första byggnadsetappen av stadsdelen Vårvik i Trollhättan. Serneke har nu tilldelats markanvisningen för sitt hållbarhetsfokuserade byggkoncept.


Fridaskolan i Trollhättan.

Stenvalvet köper skolfastighet i Trollhättan

Transaktioner Stenvalvet fortsätter sin strategi att förvärva och utveckla samhällsfastigheter och förvärvar en fastighet i Trollhättan som är uthyrd till en grundskola. Förvärvet ligger i linje med Stenvalvets målsättning om en balanserad tillväxt och innebär att Stenvalvet ökar sitt fastighetsinnehav i Trollhättan.


Göran Linder.

Peab säljer för 824 miljoner

Transaktioner Peab har tecknat avtal om försäljning av fyra hyresrättsprojekt om totalt 312 lägenheter till ett totalt värde av 824 miljoner svenska kronor.


Lidén Group köper i Trollhättan.

Lidén Group utökar med ytterligare fastighet i Trollhättan

Transaktioner Lidén köper ytterligare en centralt belägen hyresfastighet. Denna gång handlar det om grannfastigheten till Pilen 4 som förvärvades av Lidén Group tidigare i år. Fastigheten innehåller tolv lägenheter och en verkstadslokal med en uthyrbar area på 1 021 kvadratmeter.


Serneke bygger i Knivsta och renoverar i Trollhättan.

Serneke får uppdrag i Knivsta och Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke bygger 414 hyresrätter för Magnolia i Knivsta och renoverar för Eidar i Trollhättan. Tillsammans är de båda uppdragen värda 635 miljoner kronor.


Ersboda/Mariedal.

Kungsleden hyr ut till skolor och padelsatsning

Uthyrning Kungsleden tecknar ett tioårigt hyresavtal med Padel Performance AB om cirka 3 000 kvadratmeter. Lokalen Laven 6 som ligger i handelsområdet Ersboda/Mariedal i Umeå byggs nu om till en toppmodern padelhall med sju banor.

Samtidigt tecknar man två nya hyresavtal avseende uthyrning av cirka 1 500 kvadratmeter i fastigheten Läkaren 1 i Trollhättan. Hyresgästerna består av två skolor som båda utökar sina hyresavtal i takt med ett ökat antal elever.


Backaplan.

Dollarstore öppnar nytt i Göteborg och Trollhättan

Uthyrning CBRE meddelar att man under mars månad har förmedlat två butikslokaler till Dollarstore.