Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

SBB slutför första delen av Brookfield-affären

Bolag SBB har slutfört den första delen i affären med kanadensiska infrastrukturinvesteraren Brookfield avseende försäljningen av 49 procent av en portfölj inom social infrastruktur.
Publicerad den 18 Januari 2023

Den 30 november 2022 kommunicerade SBB en ovillkorad försäljning avseende en andel om 49 procent av sin portfölj inom social infrastruktur för utbildning till Brookfield för 9,2 miljarder kronor med tilläggsköpeskillingar om upp till ytterligare 1,2 miljarder kronor.

Affären genomförs i två delar där den första delen genomfördes den 18 januari, varigenom SBB erhöll 6,6 miljarder kronor i kontant betalning.

Parternas ambition är att tillträda del två den 28 februari 2023, dock senast under det andra kvartalet 2023. Försäljningslikviden används till att minska skuldsättning meddelar SBB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige