Image
Ilija Batljan, vd för SBB.

Efter storstädningen 2022 – det siktar Batljan på att uppnå i år

Bolag 2022 var ett storstädnings-år för SBB – allt för att få till en bättre balansräkning och minska skuldsättningen. Det jobbet tar inte slut i början av 2023 men Ilija Batljan tar sig också an året med förhoppningen om en upptinad obligationsmarknad och ett fortsatt samarbete med den kanadensiska investeraren Brookfield som ska stimulera tillväxt för de båda aktörerna i Europa de kommande åren.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB slutför första delen av Brookfield-affären

Bolag SBB har slutfört den första delen i affären med kanadensiska infrastrukturinvesteraren Brookfield avseende försäljningen av 49 procent av en portfölj inom social infrastruktur.


Ilija Batljan, vd för SBB

Sömnlös Batljan klar med SBB:s avyttringsplan

Bolag Ilija Batljan har arbetat nära dygnet runt med att få klar den stora strukturaffär med Brookfield som presenterades under natten till onsdag, det skriver vd:n själv på Twitter. I och med försäljningen, som kan inbringa totalt 10,4 miljarder till SBB, är bolaget klara med sin avyttringsplan enligt Ilija Batljan. Här berättar han mer om det stora avtalet och vilken effekt det får på SBB:s finanser.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB säljer för upp till 10,4 miljarder kronor

Transaktioner SBB säljer 49 procent av sin portfölj inom social infrastruktur för utbildning till kanadensiska infrastrukturinvesteraren Brookfield. Andelen avyttras för upp till 10,4 miljarder kronor. Affären innebär också att SBB sänker belåningsgraden till cirka 42,6 procent från 46,9 procent som rapporterat vid tredje kvartalet.


Världens största fastighetsinvesterare – här är listan

Bolag Världens största fastighetsinvesterare har fastigheter för 92,1 miljarder euro – se tio i topp-listan här.