Image

Världens största retailinvesterare – topplistan

Bolag Här är listan över världens ledande investerare i retailfastigheter – i topp hittar vi en jätte som siktar på en storsatsning i Sverige.
Publicerad den 28 November 2014
Johan Åström. Bild: TIAA Henderson
Johan Åström.

Den brittiska branschtidningen IPE Real Estate har listat de största retailinvesterarna. Här är fem i topp-listan:

1. TH Real Estate (TIAA Henderson) 17,6 miljarder euro.
2. CBRE Global Investors – 14,7
3. UBS Global Asset Management – 14,1
4. Pramerica Real Estate – 10,7
5. M&G Investments – 10,1

- Detta visar att vi har en stark position i grunden när vi nu satsar vidare på investeringar i den nordiska regionen, med fokus på detaljhandel och kontor, säger TH Real Estates Sverigechef Johan Åström.

Fastigheter och lokaler avsedda för detaljhandel är ett av TH Real Estates prioriterade områden, inte minst i Sverige och den nordiska regionen. TH Real Estate beräknar att investeringarna kommer att uppgå till cirka fem miljarder kronor de kommande 18 månaderna. Bolagets prioriterade områden omfattar Sveriges 15 största städer där fastigheter inom detaljhandeln, särskilt gallerior, kommer att utgöra en väsentlig del av investeringsprogrammet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige