Image

Samverkan får Stockholm att växa

Bygg/Arkitektur I onsdags tog byggherrarna och Stockholm Stad första spadtaget på andra etappen i Lilla Sköndal. Det är Besqab, NCC och Veidekke som tillsammans utvecklar andra etappen av Lilla Sköndal som när det är färdigbyggt kommer bestå av 500 nya bostäder.
Publicerad den 11 September 2015

Intresset för spadtaget var stort och välbesökt med både bostadsköprare, medarbetare och samarbetspartners.

Inför spadtaget talade Stockholms Stads finansborgarråd Karin Wanngård, Besqabs vd Anette Frumerie, NCCs regionchef, Michael Björklund, och Veidekke Bostads vd Per-Martin Eriksson. Talarna berörde vikten av att samverka och att alla tillsammans, byggherrar, politiker och bostadsköpare, har möjliggjort att det fina bostadsområdet nu växer fram. Ett kvitto på detta är att nästan alla bostäder är sålda, berättade byggherrana.

– Stockholm växer i snabb takt och en av våra största utmaningar är att klara bostäderna. Därför ökar vi nu takten i bostadsbyggandet med målet 40 000 hållbara bostäder till 2020. Lilla Sköndal är ett bra exempel på ett gott samarbete mellan Stockholms stad och byggherrarna och Lilla Sköndals 500 bostäder är ett viktigt bidrag när vi bygger en hållbar, attraktiv stad, Säger Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm Stad.

I sann samverkansanda har byggherrarna också beslutat att gemensamt ge en gåva till UNHCR på 30 000 kronor för att hjälpa den akuta flyktingsituationen. Detta offentliggjordes efter att spadtaget genomförts.

Kort fakta om Lilla Sköndal.

Samarbetet i Lilla Sköndal drivs i ett gemensamt bolag NVB (NCC, Veidekke, Besqab) som köpt marken i området. Andra etappen i Lilla Sköndal består av ca 200 friliggande hus, rad- och parhus vilka är jämt fördelade mellan byggherrarna. Första etappen färdigställdes 2012 och under maj 2015 säljstartades etapp 2. Mer information om Lilla Sköndal finns på: www.lillaskondal.se

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige