Image
Rosengårdsbiblioteket byggs ut.
Rosengårdsbiblioteket byggs ut. Bild: Panorama Arkitekter

Rosengårdsbiblioteket byggs ut – staden tecknar 15-årigt kontrakt

Uthyrning Trianon har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Malmö stad om totalt 2 000 kvadratmeter i fastigheten på Rosengård Centrum. Hyra per år under hyrestiden är 4,6 miljoner kronor med beräknad inflyttning i början av 2022.
Publicerad den 30 April 2020

Malmö stads satsning på en utbyggnad av sitt mest besökta stadsdelsbibliotek passar väl in i Trianons ambition att stärka Rosengård Centrum som mötesplats med bostadsnära service.

Det nya avtalet avser utökade bibliotekslokaler för Malmö stad i Rosengård Centrum. Redan idag hyr Malmö stad 500 kvadratmeter av Trianon för nuvarande Rosengårdsbiblioteket, ett bibliotek som är så pass välbesökt att behovet är stort att utöka till två plan för att kunna möjliggöra ytterligare funktioner såsom läxläsning, aktiviteter för språkutveckling och folkbildning. Tillbyggnaden av biblioteket är också ett första steg på väg mot den framtida Amiralsstaden, ett omfattande stadsutvecklingsprojekt som drivs av Malmö stad i syfte att utveckla stadsdelen Rosengård. Beräknad byggstart är i år och Malmö stad räknar med att kunna öppna upp sitt nya bibliotek i början av 2022.

– Vi är mycket glada att Malmö stad går mot strömmen och satsar på stadens bibliotek när andra kommuner lägger ner. Alla Malmöbors lika tillgång till böcker och bildning oavsett bakgrund och plånbok är en viktig satsning för ett jämlikt samhälle, inte minst i Rosengård. Biblioteket kan vara en livlina till en lugn stund, en plats för läxläsning och en nyckel till böckernas magiska värld. Utbyggnaden av Rosengårdsbiblioteket bidrar också till att stärka Rosengård Centrum som en attraktiv mötesplats samt är en viktig ökning av den ekonomiska potentialen i fastigheten, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige