Image
Värmdö Köpcentrum.
Värmdö Köpcentrum. Bild: Vencom

Rockspring säljer Värmdö Köpcentrum

Transaktioner Rockspring och Vencom säljer Värmdö Köpcentrum till Alecta för 421 miljoner kronor. Vencom kommer även fortsättningsvis att förvalta centrumet.
Publicerad den 16 Augusti 2016
Annons
Image

Tillträde skedde den 8 juli.

Värmdö Köpcentrum utgör kärnan i en handelsplats, med ett 50-tal butiker, belägen i Värmdö kommun och i samband med överlåtelsen inleder Alecta och Vencom ett samarbete där Vencom kommer att fortsätta att ansvara för den vidare utvecklingen och förvaltningen av Värmdö Köpcentrum.

- Under de år vi samverkat med Rockspring rörande utvecklingen av Värmdö Köpcentrum så har centret tagit ytterligare position på marknaden och haft en god utveckling med ett bredare utbud och en positiv butiksförsäljningsutveckling. Vi ser nu fram emot att, i vårt nya samarbete med Alecta, ta utvecklingen vidare in i nästa steg, säger Johan A. Gustavsson, ordförande i Vencom Property Partners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige