Image

Alecta köper handelsplats av Genesta

Transaktioner Alecta köper den 25 000 kvadratmeter stora handelsplatsen Värmdö marknad utanför Stockholm. Säljare är Genesta genom sin fond GNBRE.
Publicerad den 24 Oktober 2016
Värmdö marknad. Bild: Genesta
Värmdö marknad.

Genesta köpte Värmdö marknad på Värmdö utanför Stockholm 2008. Nu säljer man den vidare till Alecta.

Handelsplatsen består av 25 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Bland hyresgästerna finns Coop och City Gross.

Alecta har även tidigare i år investerat i handel i Värmdö. I somras köpte man Värmdö köpcentrum för 421 miljoner kronor av Rockspring.

– Vi är nöjda med försäljningen av Värmdö marknad och samarbetet med Alecta. Värmdö marknad har varit en lyckad investering för GNBRE och vi ser fram emot att göra liknande value add-projekt i framtiden, säger Genestas vd David Neil.

CBRE och Roschier har varit rådgivare åt säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige