Image

Rockspring köper sex handelsfastigheter – säljaren går helt ur Sverige

Transaktioner Rockspring har köpt en portfölj med detaljhandelsfastigheter i Sverige, med Vencom som lokal operativ partner. Beståndet består av sex fastigheter belägna i Stockholm, Malmö, Lund, Borås och Västerås, med en total area om cirka 45 000 kvadratmeter. Säljaren Redevco går i och med affären helt ur Sverige.
Publicerad den 3 Maj 2012

Vencom är medinvesterare och har fungerat som koordinator och rådgivare i förvärvsprocessen. Förvärvet är det andra som genomförs inom ramen för det samarbete som inleddes mellan Vencom och Rockspring under 2011.

- Vi är glada över att nu ta nästa steg i vårt samarbete med Rockspring genom detta förvärv, säger Johan A. Gustafsson, ordförande i Vencom.

- Vi ser en klar och tydlig utvecklingspotential i det bestånd som förvärvats, tillägger Thorsten Slytå, som kommer att vara huvudansvarig för den fortsatta utvecklingen av fastighetsportföljen.

I och med affären går säljaren Redevco helt ur den svenska marknaden.
- Vi kommer under sommaren att stänga kontoret på Sveavägen i Stockholm och eftersom den nordiska verksamheten styrts härifrån är därmed den nordiska verksamheten nedlagd, säger Björn Hallin på Redevco.

Han har själv inte bestämt sig helt för vad han ska göra, men möjligheter finns att fortsätta inom Redevco fast då på en annan marknad.

Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Jones Lang Lasalle, DLA Nordic och PwC fungerade som rådgivare åt köparen i transaktionen.
Cushman & Wakefield och Advokatfirman Delphi var rådgivare till säljaren.


Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige