Image

Rikshem tar steget in i Malmö

Transaktioner Rikshem gör nu sitt första förvärv i Malmö. Bolaget köper två fastigheter med 212 studentlägenheter. Säljare är HSB i Malmö.
Publicerad den 17 Oktober 2014
Rikshem köper studentboendena Studeum och Rönnen. Bild: HSB Malmö
Rikshem köper studentboendena Studeum och Rönnen.

Rikshem köper studentboendena Rönnen vid Värnhem och Studeum i Västra Hamnen intill Turning Torso. Rikshem tillträder 1 december.

Den uthyrningsbara ytan ligger på 6 524 kvadratmeter.

- Det är mycket glädjande att vi nu förvärvar i Malmö som är en av våra prioriterade regioner, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

I och med avyttringen följer HSB sin strategi att renodla beståndet av hyresfastigheter, enligt ett inriktningsbeslut som togs i våras.

– Vårt uppdrag är att dels tillvarata medlemmarnas ekonomiska intressen, dels erbjuda dem attraktiva boenden. Väldigt få av våra medlemmar har efterfrågat studentlägenheterna, och kapitalet som frigörs från Studeum och Rönnen möjliggör istället investeringar i projekt som genererar en större medlemsnytta, säger Petra Sörling, chef för HSB Sundsfastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY