Image

Rikshem köper av norrmän i Malmö

Transaktioner Rikshem köper sex bostadsfastigheter med 135 lägenheter i Malmö av det norska bolaget Svensk Boligutleie.
Publicerad den 11 Februari 2015

Fastighetsbeståndet har förvaltats av Heimstaden. Den totala uthyrningsbara ytan är 8 893 kvadratmeter.

– Malmö är Sveriges tredje största stad och Rikshem förbereder en plattform för att kunna etablera sig som nationell allmännytta i Malmö. Därför är det mycket glädjande att vi kan fortsätta växa i Malmö, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

Av de sex förvärvade fastigheterna ligger fyra i Möllevången, ett attraktivt område i Malmös innerstad, med ett rikt utbud av affärer, restauranger och kultur.

Rikshem äger sedan tidigare både vårdboende, hyresfastigheter och studentboende i Malmö-området, och genom detta förvärv tillförs till det befintliga beståndet ytterligare attraktiva fastigheter.

– Förvärvet är helt i linje med våra ambitioner att fortsätta vår tillväxt i hög takt, säger Ilija Batljan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY