Image
Thomas Sipos och Anders Sylvén.
Thomas Sipos och Anders Sylvén. Bild: Revelop

Revelop hyr ut 1 300 kvadratmeter i Mölndal

Uthyrning Revelop har tecknat hyresavtal med Smith & Nephew om 1 300 kvadratmeter kontor och lager på Aminogatan i Mölndal. Smith & Nephew nyetablerar ett Nordic Distribution Center för bolagets nordiska verksamhet och tillträder lokalerna under andra kvartalet 2022.
Publicerad den 11 Januari 2022

Hyresavtalet innebär att Revelop anpassar totalt 1 300 kvadratmeter kontor och lager i bolagets fastighet på Aminogatan 18 i Mölndal, som förvärvades under första halvåret 2021. Smith & Nephew är ett brittiskt multinationellt företag som utvecklar, marknadsför och säljer avancerande medicintekniska produkter inom ortopedi, endoskopi och sårläkning. Lokalerna på Aminogatan ska fungera som Smith & Nephews Nordic Distribution Center för produktlån, service och reparation.

I samband med att lokalerna anpassas för Smith & Nephew förädlar Revelop befintlig byggnad i stället för att bygga nytt, vilket väsentligt minskar klimatavtrycket för investeringen. Vidare investerar Revelop i ett AI-baserat system för teknisk styrning och installerar en solcellsanläggning på byggnadens tak.

Revelop arbetar efter ett utpräglat hållbarhetskoncept för att förädla och utveckla befintliga kommersiella fastigheter i Sveriges tre storstadsområden. Det innebär dels att Revelop tar sina fastigheter på en hållbarhetsresa från brunt till grönt, dels att bolaget investerar i områden och fastigheter i behov av förändring.
– I samband med att vi förvärvade fastigheten på Aminogatan började vi omgående uthyrningsarbetet, vilket har resulterat i att fastigheten nu är fullt uthyrd mindre än ett år efter tillträde. Affären med Smith & Nephew ligger i linje med vår affärsplan för fastigheten att etablera en större hyresgäst med behov av både kontor och lager under samma tak, säger Thomas Jonasson, chef för strategisk uthyrning på Revelop.

CBRE agerade rådgivare till Smith & Nephew

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige