Image

Profi säljer byggrätter till JM

Transaktioner Profi säljer drygt 7 000 kvadratmeter byggrätter i södra Malmö till JM, som ska utveckla bostäder på fastigheten.
Publicerad den 1 September 2011

Profi har genom en detaljplaneändring och fastighetsbildning skapat bostadsbyggrätter om drygt 7 000 kvadratmeter i kvarteret Dimman som avgränsas av Bergsgatan, Friisgatan samt Barkgatan vid Möllevången i södra Malmö.

Nu säljer Profi fastigheten, Dimman 13, till JM AB som skall utveckla fastigheten.

- Vi är mycket nöjda med att sälja den nyutvecklade fastigheten Dimman 13 till en välrenommerad bostadsutvecklare som JM. Försäljningen är en del av utvecklingen av kvarteret Dimman som vi har arbetat med under flera år, säger Staffan Olsson, vd för Profi.

- Genom att skapa bostadsbyggrätterna gör vi hela kvarteret attraktivare samtidigt som vi bryter av ett av Malmös längsta kvarter i korsningen Barkgatan och Ängelholmsgatan. Nu fokuserar vi på den fortsatta utvecklingen av vår fastighet Dimman 11. Vi har spännande planer för den fortsatta utvecklingen av den fastigheten.

Catella har varit säljarens rådgivare i affären och advokatfirman Glimstedt har svarat för juridiken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige