Image

Peter Andersson följer inte med till Diös

Karriär Peter Andersson som har lett Norrvidden sedan bolagets start 2002 följer inte med in i nya Diös, som i fredags slutligen genomförde förvärvet av Norrvidden.
Publicerad den 2 Januari 2012

Anderssons vd-uppdrag är nu avslutat.

- Jag har lite olika tankar på vad jag ska göra, jag ska fundera ett tag. Ingenting är bestämt mer än att jag inte följer med till Diös, säger Peter Andersson till Fastighetssverige.

Norrviddens historia är turbulent. När bolaget bildades 2002 ägdes det av Länsförsäkringsbolagen i Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg tillsammans med Norrporten. 2007 köpte Maths O Sundqvists Skrindan bolaget och efter Sundqvists krasch tog Altor och Bure över.

Slutligen sålde Altor och Bure Norrvidden – som nu också innehåller Sundqvists andra bolag Fabös – till Diös för 5,8 miljoner kronor.

- Det har varit en spännande och lärorik resa som får ett bra slut när Diös tar över, säger Peter Andersson.

Vad tar du med dig från de här tio åren?

- Jag har fått stor respekt för svängningarna i den här branschen. Vi har kunnat se hur fort det går inom den finansiella sektorn från positiva framtidsutsikter till väldigt negativa.

Diös tillträder nu 254 fastigheter i 15 kommuner.Huvudorterna är Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall och Gävle.

Förvärvet har delvis finansierat genom en nyligen genomförd emission. Diös finansiella rådgivare i förvärvsprocessen har varit Catella Corporate Finance och Handelsbanken Capital Markets.

Bolaget kommer att drivas vidare under varumärket Diös och huvudkontorets placeringsort är fortsatt Östersund. Efter sammanslagning består bolaget av totalt 384 fastigheter med en uthyrbar area om cirka 1 500 000 kvadratmeter och ett marknadsvärde om cirka 11,1 miljarder kronor.

– Med förvärvet av Norrvidden skapar vi ett större, effektivare och starkare Diös. Direkt efter helgerna går arbetet igång med att samordna de båda bolagen, ett arbete som beräknas pågå i stort sett hela år 2012, säger Christer Sundin, vd på Diös.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige