Image
Kappahl ska etablera ny distributionscentral på Hisingen i Göteborg.

Barings säljer logistikfastighet till Kappahl för 600 miljoner

Transaktioner Barings säljer logistikfastigheten Arendal 13:2 i Göteborg till Kappahl för 600 miljoner kronor. Kappahl kommer etablera en ny distributionscentral i fastigheten.


Sernekes blivande Lidl och parkeringshus på Varbergsvägen i centrala Borås.

Serneke bygger Lidl och P-hus i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadkontrakt för att bygga ett kombinerat parkeringshus och matbutik åt Borås kommuns parkerings AB respektive Lidl Sverige. Ordersumman uppgår till cirka 100 miljoner kronor.


Serneke bygger i Borås.

Serneke bygger ny förskola i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Borås stad om en totalentreprenad för en ny förskola i Sparsör. Ordervärdet uppgår till cirka 56 miljoner kronor.


Peter Andersson.

Catena har genomfört sin första emission av gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Catena har, inom ramen för det MTN-program som etablerats i maj 2021, emitterat seniora icke-säkerställda gröna obligationslån om totalt 1,4 miljarder med en löptid om fyra år.


Peter Andersson.

Catena lanserar grönt ramverk

Ekonomi/Finansiering Catena etablerar ett MTN-program för upplåning på kapitalmarknaden med ett rambelopp om fem miljarder kronor. I samband med detta lanserar Catena också ett grönt ramverk.


Sofie Bennsten, Peter Andersson och Jörgen Eriksson.

Thögersen om förändringen i Catena: "Älskar att lyfta människor"

Bolag Catenas vd Benny Thögersen berättar för Fastighetssverige om den senaste ledningsförändringen och om logistikföretagets ambitioner framöver.


Sofie Bennsten, Peter Andersson och Jörgen Eriksson.

Ledningsförändringar på Catena – Bennsten klättrar

Karriär Catena utser Sofie Bennsten till vice vd och CFO. Hon efterträder nuvarande vice vd och CFO Peter Andersson som meddelat att han, efter många framgångsrika år, önskar dra ner på sitt engagemang i nuvarande form. Peter Andersson kommer fortsatt att vara engagerad i Catena i en ny roll som finanschef. I samband med förändringen utses även Jörgen Eriksson, Regionchef Malmö, till vice vd i bolaget. Samtliga ledningsförändringar verkställs i månadsskiftet april/maj 2020.


Serneke bygger om och till Byttorpsskolan i Borås.

Serneke bygger om och till Byttorpsskolan i Borås

Bygg/Arkitektur När Byttorpsskolan ska växa och renoveras är det Serneke Bygg som utför entreprenaden åt Borås stad. Kontraktet är värt cirka 140 miljoner kronor.


Peter Andersson är ny fastighetsdirektör på utbildningsföretaget Academedia.

Academedia öppnar för JV:n med fastighetsbolag

Karriär Peter Andersson, ny fastighetsdirektör på Academedia, berättar om nya jobbet och skolkoncernen planer på att bli samhällsfastighetsägare.


collageAcademedia

Ny fastighetsdirektör på Academedia

Karriär Academedias nytillträdde fastighetsdirektör Peter Andersson får det funktionella ansvaret för koncernens fastighetsfrågor i Sverige såväl som Norge och Tyskland.


Serneke bygger parkeringshus i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Borås kommuns parkeringsbolag om totalentreprenad för stadens nya parkeringshus Vulkanus. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.


Serneke expanderar i Jönköping

Bygg/Arkitektur Under våren etablerade Serneke sitt nya kontor i Jönköping och nu är kontrakt tecknade för de första projekten. Kontrakten gäller dels lägenheter, genom en strategisk samverkan med Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem, dels en förskola åt Jönköping kommun.


Peter Anderson ny CFO i Hemfosa

Bolag Peter Anderson har rekryterats som ny CFO i Hemfosa och kommer senast i november 2018 att efterträda Karin Osslind, nuvarande CFO och medgrundare av Hemfosa.


Catena sänker lånekostnaden

Ekonomi/Finansiering Catena har gjort en större omläggning av bolagets swapavtal och sänker därmed sina lånekostnader.


Hermelin lämnar vd-posten – blir ordförande

Karriär Catenas vd Gustaf Hermelin lämnar vd-posten och föreslås bli ny styrelseordförande i bolaget. Nuvarande vice vd Benny Thögersen föreslås ta över som vd.


Serneke till nytt Boråskontor

Uthyrning Serneke behöver utöka sina kontorsytor i Borås och väljer att återigen hyra av Cernera.


Serneke bygger om skola i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har fått uppdraget att bygga om och till Bäckängsgymnasiet i centrala Borås. Projektet är värt cirka 30 miljoner kronor och byggstarten sker i juni.


Serneke får utökat uppdrag i Borås

Bygg/Arkitektur Våren 2015 började Serneke bygga den första etappen i området Trädgårdsstaden på Hestra i Borås. Nu har Brf Trädgårdsstaden 2 gett Serneke förtroendet att bygga även den andra etappen.


Serneke bygger bostäder i Varberg

Bostäder Den nya fastigheten på Håstens torg i centrala Varberg ska innehålla 43 bostäder och två butikslokaler. Lägenheterna kommer i huvudsak att bestå av trygghetsbostäder samt LSS-bostäder.


Serneke köper byggrätter i Borås.

Serneke köper byggrätter i centrala Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har köpt 13 500 kvadratmeter mark av Stuma Fastigheter i Borås. Visionen är att utveckla ett område med både bostäder, handel och kontor.