Image

Peabs konvertibel övertecknad

EKONOMI Mellan den 26 november och 12 december 2007 riktades ett erbjudande till alla anställda i Peab att teckna konvertibler. Nu har över 41 procent av Peabs cirka 12600 anställda i Sverige, Norge och Finland anmält sig. Därmed är konvertibeln övertecknad.
Publicerad den 10 Januari 2008

8,8 miljoner personalkonvertibler emitterades i december 2007 till ett totalt nominellt belopp om 598,4 miljoner kronor. Det anmälda teckningsbeloppet från de anställda uppgår till 1669 miljoner kronor, vilket innebär en överteckning med 1071 miljoner kronor (1,8 gånger).

Konvertiblerna löper från 1 december 2007 till 30 november 2012 med möjlighet till konvertering i december 2010, i december 2011 och i september 2012 till konverteringskursen 68 kronor. Räntan på konvertibeln är fast över löptiden och uppgår till 5,44 procent.

- Det är mycket glädjande att så många av våra anställda har tagit möjligheten att köpa konvertibler och därigenom på sikt bli delägare i Peab. Det visar vilken stark framtidstro och vilket stort engagemang som finns hos vår personal, och det innebär att Peab blir än mer konkurrenskraftigt framöver, säger Peabs vd Mats Paulsson i en kommentar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige