Image
Anna Nygren.
Anna Nygren. Bild: Svefa

Peab rekryterar från Svefa

Bolag Peab Projektutveckling Öst, som ansvarar för bostads- och fastighetsutveckling i Stockholm-Uppsala, flyttar fram sina positioner och inrättar en ny tjänst som Affärschef för Hyresrätter och Samhällsfastigheter. Ny affärschef blir Anna Nygren som senast kommer från Svefa och en roll som senior transaktionsrådgivare.
Publicerad den 13 November 2020

– Vi kan se att denna del av vår verksamhet växer och har potential att växa ännu mer de kommande åren. Efter strategiska överväganden bestämde jag mig för att vi behövde inrätta en ny tjänst, någon som kunde tillföra viktig kompetens och fokusera hundra procent på denna viktiga del av marknaden. Behovet av nya hyresrätter och samhällsfastigheter i vår region är de kommande åren enormt, säger Peter Lindwall, Projektutvecklingschef Öst Peab.

Anna Nygren ska ansvara för affärsområdet Hyresrätter och Samhällsfastigheter i Öst Peab. Rollen kommer primärt kretsa kring att initiera, förvärva, utveckla, paketera, hyra ut och sälja projekt inom de två segmenten. Anna Nygren kommer senast från Svefa där hon de senaste fem åren innehaft en roll som senior transaktionsrådgivare med stort fokus på just samhällsfastigheter och byggrätter. Tidigare ansvarade Anna Nygren för den strategiska renodlingen och utvecklingen av Jernhusens fastighetsportfölj samt har dessförinnan mångårig erfarenhet av transaktioner från bland annat Cushman & Wakefield och Tenant & Partner.
– Region Öst är en komplex marknad ur flera olika perspektiv. Där finns citylägen blandat med mycket mindre befolkade lägen, man skulle kunna säga att det är ett Sverige i miniatyr. Jag bedömer att min erfarenhet av kommersiella fastighetstransaktioner som har innefattat många olika fastighetstyper och projekt av varierande storlek och komplexitet passar utmärkt för den här rollen, säger Anna Nygren, tillträdande Affärschef Hyresrätter och Samhällsfastigheter Region Öst Peab.

Anna Nygren tillträder tjänsten den 11 januari 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY