Image

Oscar Properties renodlar genom att dela upp bolaget i två affärsområden

Bolag Oscar Properties delar upp verksamheten i två affärsområden – bostadsutveckling samt förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter. Uppdelningen görs för att öka transparensen och skapa ett tydligare fokus på två i grunden olika affärer. På sikt kan bolaget komma att utvärdera en särnotering av det kommersiella fastighetsbeståndet.
Publicerad den 2 Februari 2017
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Bolaget ser en betydande potential att inom Stor-Stockholm fortsätta utveckla sitt kommersiella fastighetsbestånd genom förvärv och nyproduktion. Marknaden för kommersiella fastigheter med fokus på designade, kreativa och yteffektiva kontor växer och Bolaget ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor.

– En renodling skapar ett tydligare fokus på två i grunden olika affärer; bostadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi ser en stark efterfrågan inom båda affärerna och gör bedömningen att det finns en vilja att betala för en premiumprodukt även inom marknaden för kommersiella fastigheter. En tydligare uppdelning av affärerna ökar också transparensen och möjligheterna att bedöma verksamheternas utveckling. På sikt kan vi komma att utvärdera en särnotering av de kommersiella fastigheterna, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.  

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige