Image

Orubbat förtroende för Paulsson

Bolag Paulssonsfärens övriga storägare Lannebo Fonder och Öresund har fortfarande fullt förtroende för Erik Paulsson, som har åtalats för grov bestickning i samband med bygget av Nationalarenan i Solna.
Publicerad den 10 Juni 2011
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg.

- Han har rätt till samma rättsliga prövning som alla andra i det här landet. Tills den är avslutad påverkar inte det här vårt förtroende, säger Göran Espelund, vd för Lannebo Fonder, till Dagens Industri.

Lannebo Fonder är en av de största ägarna i Peab och finns med bland de tio största ägarna i både Fabege och Skistar.

Öresund är storägare i både Fabege och Skistar och styrelseordförande Sven Hagströmer poängterar för DI att förtroendet för Paulsson inte har rubbats av mutanklagelserna.

- Åklagaren säger att han har på fötterna, men jag har sett många insidermål där åklagare har sagt sig ha både det ena och det andra på fötterna. När man senare läser om insidermålen blir aldrig någon fälld. Det kan vara samma slarv här och åklagaren kanske bara går på i strumplästen, säger Hagströmer till DI.

Sex personer har åtalats i mutskandalen kring Nationalarenan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige