Pär Cronhult, chefsjurist, och Gisela Chand, informationsansvarig och jurist vid Den nya välfärden skriver på Dagens Industris debattsida i dag:
”Lagstiftaren ser med så stort allvar på dessa brott att staten och kommunerna enligt lagen om offentlig upphandling inte får köpa tjänster från bolag vars företrädare har dömts för mutbrott. När vi läser i tidningen att företrädare för de stora byggbolagen är inblandade i omtalade muthärvor är det därför viktigt att minnas att det inte bara är den dömda företrädarens framtid som påverkas av en lagakraftvunnen fällande dom, utan även bolagets övriga anställda.”
De skriver också:
”Har en företrädare för ett bolag lagakraftvunnet dömts för bestickning, det vill säga har lämnat mutor, ska bolaget som huvudregel automatiskt stängas ute från alla offentliga upphandlingar.”
”Lagen är hård och prejudikaten är få, men klart är att för det företag som en gång blivit utestängt är det svårt att komma in i värmen igen. Det hjälper antagligen inte att säga upp eller distansera sig på annat sätt från den dömda.”
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.