Image

Öresund får ett heltäckande konsulthus

Bolag Croisette Real Estate Partners är namnet på det nybildade bolag som blir ett heltäckande konsultbolaget inom fastighetsbranschen i Öresundsregionen. Som delägare och finansiärer finns bolaget Karlsson Equity Holding, som ägs till lika del av Jacob Karlsson och Erik Selin.
Publicerad den 2 September 2015

Vd för den nya aktören blir Per Svensson:

– Skåne har på tok för länge varit ingenmansland i konsultsvängen. Vi kommer bygga upp ett tjänsteutbud av kvalitativa produkter och är helt säkra på att kvalitativt arbete och långsiktighettillsammans med en hög prestationsnivå, kommer tillföra marknaden mycket av det som i dag saknas. Både beträffande transaktionsrådgivnings-, värderings- och uthyrningsuppdrag. Uthyrningsverksamhet av kommersiella lokaler och kontinuerlig värdering av fastigheter är i längden en förutsättning för att med rätt precision kunna bedöma marknadshyror, direktavkastningsnivåer och trender, vilket är de parametrar som krävs för en väl fungerande transaktionsverksamhet. Vi kommer därför att vara det heltäckande konsultbolaget inom fastighetsbranschen i Öresundsregionen präglat av entusiasm, långsiktighet och stort kunnande inom våra tre verksamhetsområden, säger Per Svensson, vd för det nybildade bolaget.

Som delägare och finansiärer finns bolaget Karlsson Equity Holding, som ägs till lika del av Jacob Karlsson och Erik Selin.

– Erik är en förebild sedan länge och Jacobs handlingskraft och entreprenöranda har verkligen entusiasmerat och berikat mig under vårt samarbete. Det är ett sant nöje att ha med dem båda på denna resa, säger Per Svensson.

– Vad som varit viktigt i överenskommelsen med Karlsson Equity Holding, är just att överenskommelsen är publik. Croisette kommer alltid vara en oberoende part och vi tar därmed emot uppdrag från vår delägare under samma förutsättningar som från alla övriga uppdragsgivare. Vidare ligger Croisettes framtid och utveckling helt under mitt ansvar och mitt mål är att göra koncernen till delägarnas bästa investering någonsin, säger Per Svensson.

– Verksamheten har redan påbörjats och glädjande nog kan jag konstatera att vi under uppbyggnadsskedet kunnat avsluta transaktionsuppdrag samt tecknat ramavtal avseende värdering och uthyrning. Huvudkontoret i Malmö kommer stå färdigt i november 2015 och samtliga affärsområden beräknas vara igång för fullt innan slutet av 2015.” konstaterar Per Svensson

Ett par rekryteringar av, inom branschen etablerade namn, är genomförda. Mer information om verksamhetsansvariga och övriga medarbetare kommer att lämnas inom kort.

– Jag har känt Per i många år och har alltid haft en bra känsla när vi hörts eller träffats. Ser fram emot ett långvarigt samarbete och är glad över att vi kan vara med på ett hörn”, säger Erik Selin

– Vi är otroligt glada över att få vara en del av ett Croisette Real Estate Partner och ser med tillförsikt fram mot att bli en betydande och omtyckt aktör på inledningsvis Öresundsmarknaden. Vi har sedan tidigare haft en etablerad kontakt med Per och är övertygade om att han i rollen som vd kommer driva verksamheten i linje med våra värderingar och förväntningar. Pers djupa kännedom om marknaden i kombination med hans varma ledarskap kommer bana väg för mervärden i alla led, säger Jacob Karlsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige