Image

Optimal får uppdrag i Finland

Bolag Hovikruunu Oy har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med Optimal för att finna nya hyresgäster till Vasa, Österbotten. Det är första gången Optimal får ett uppdrag i Finland.
Publicerad den 21 September 2016

Hovikruunu Oy har gett Optimal uppdraget att utveckla och hyra ut gatuplanet i deras ombyggnadsprojekt på Hovrättsesplanaden 19, som är ett stads- och utvecklingsprojekt på gågatan i Vasa, Österbotten.

Fastigheten genomgår en totalsanering och renovering där det tillskapas nya kontorsytor liksom en effektivisering av detaljhandelsytorna i gatuplanet. Hovikruunu erbjuder därmed en unik möjlighet att etablera sig i centrala Vaasa.

- Vi är jätteglada över vårt första uppdrag i Finland, Vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Hovikruunu för att hitta nya spännande aktörer till Österbotten. Vi ser det här som en del i ett stadsutvecklingsprojekt och vårt mål är att få till en bra mix av hyresgäster som alla är med och levandegör området över dygnets alla timmar. Vi kommer arbeta hårt för att vara med och utforma den perfekta stadsdelen, säger Kenneth Christensen, vd på Optimal.

- Vi välkomnar nya svenska aktörer till den finlandssvenska marknaden i Vasa, detta är ett fantastiskt läge och en bra möjlighet att etablera nya koncept på den finska marknaden, säger Kenneth Krooks, vd på Hovikruunu.

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY