Image

Nytt försäljningsförsök för ryska huset på Lidingö

Juridik Kronofogden gör nu ett nytt försök att sälja ryska handelskammarens hus på Lidingö.
Publicerad den 30 September 2013

Bakgrunden är att den ryska staten för 15 år sedan dömdes av en svensk skiljedomstol att betala en tysk affärsman miljonbelopp för att ha konfiskerat dennes egendom.

Ryssland vägrade och Kronofogden försöker nu driva in skulden genom att sälja huset.

Ett första försäljningsförsök genomfördes förra året, men det kom bara ett bud, på en miljon kronor, vilket ansågs för lågt.

Huset är värderat till 62 miljoner kronor, men man får då på köpet ryska staten som hyresgäst en hyresgäst som hävdar diplomatisk immunitet och som vägrar lämna huset.

I nästa vecka anordnas nya visningar, skriver Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige