Image

Försäljning av det ryska huset skjuts upp

Juridik Det omstridda Rysslandsägda huset på Lidingö blev inte sålt på fredagens auktion. Den tyske affärsmannen Franz Sedelmayer, som är i tvist med den ryska staten, var den ende som ville köpa – och hans bud på en miljon kronor godtogs inte.
Publicerad den 7 September 2012

Ryssland protesterade genom sina anbud, skriver Dagens Industri. Sedelmayer å sin sida krävde att en ny värdering – den aktuella låg på 62 miljoner kronor – ska göras.

Kronofogden kommer nu att göra en ny värdering innan man går vidare med försäljningen.

När den tidigare värderingen gjordes, släpptes inte värderarna in i fastigheten. Inte heller vid visningen som nyligen ägde rum, släpptes någon in.

Tvisten mellan Sedelmayer och Ryssland härrör från tiden för Sovjetunionens upplösande. Sedelmayers tillgångar konfiskerades, men en svensk skiljedomstol dömde till Sedelmayers fördel och den ryska staten är skyldig honom cirka 30 miljoner kronor, pengar de vägrar betala, vilket har lett till utmätning av den aktuella fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige