Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa gör ny finländsk miljardaffär

Transaktioner Nyfosa har förvärvat kommersiella fastigheter i Helsingforsregionen, Tammerfors och flera större städer runtom i Finland. Förvärvspriset uppgår till 137 miljoner euro, motsvarande cirka 1 415 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 14,5 miljoner euro, motsvarande cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 25 April 2022

Förvärven som har tyngdpunkt på Helsingforsregionen inkluderar 17 fastigheter med en yta om 100 000 kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om 14,5 miljoner euro, motsvarande cirka 150 miljoner kronor. Merparten av fastigheterna är belägna i närhet till huvudstaden men portföljen inkluderar också fastigheter belägna i regionstäder såsom Jyväskylä, Tammerfors, Åbo och Seinäjoki.

Portföljen består främst av lätt industri och lager men också en mindre andel lågprishandel och kontor. En LEED Gold-certifiering pågår för en nyrenoverad kontorsfastighet i Tammerfors om cirka 13 tusen kvadratmeter. Bland de större hyresgästerna återfinns välkända företag såsom Rusta, Motonet, Jysk, Senaatti och Kesko. Uthyrningsgraden uppgår till 91,5 procent och total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 3,5 år. Tillträde planeras ske i slutet av april 2022.
– Dessa förvärv bidrar med ett modernt kontor i centrala Tammerfors med skattefinansierad hyresgäst samt en portfölj med lätt industri och lågprishandel i bra lägen runt Helsingforsregionen. Det är ett mycket bra komplement till vår befintliga portfölj med starka hyresgäster, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige