Image

NCC säljer i Finland

Transaktioner NCC har sålt den tredje etappen av Plaza Business Park, Loiste, i Finland för 209 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Mars 2013

Köparna består av fyra pensions- och försäkringsföretag i OP-Pohjola-gruppen,
Projektet består av totalt 7 070 kvadratmeter, varav 6 800 kvadratmeter uthyrningsbara ytor för kontor och service samt 181 parkeringsplatser. Byggnaden stod färdig i december 2012 och uthyrningsgraden uppgår för närvarande till 93 procent. NCC ställer hyresgarantier och ansvarar under tre års tid för uthyrningen av den återstående andelen.

– Vi är glada över att göra affärer med OP-Pohjola, en investerare som delar vår syn på hållbarhet. Vi ser Finland som en viktig marknad där vi har ambitionen att stärka vår ledande position som fastighetsutvecklare. Vi har för närvarande sex ytterligare projekt under utveckling på marknaden, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef på NCC Property Development.

Plaza Business Park består av fem moderna kontorsbyggnader där den uthyrningsbara ytan uppgår till 27 600 kvadratmeter. De första två etapperna av Plaza Business Park färdigställdes och såldes under 2011. De resterande två är nu under utveckling och färdigställs under 2013. Plaza Business Park rymmer cirka 1 500 arbetsplatser.
Plaza Business Park, som ligger i Vanda, har utmärkta kommunikationer med sin närhet till ringled III och Helsingfors-Vanda flygplats.

Målet är att avsevärt minska miljöpåverkan i Plaza Business Park. Kontorsbyggnaden Loiste ska uppfylla kraven för betyget Very Good i den internationella miljöcertifieringen Breeam. Samtliga fem byggnader i Plaza Business Park uppförs enligt Breeam Very Good, den första byggnaden är redan certifierad.

Försäljningen resultatavräknas i affärsområdet NCC Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige