Image

NCC hyr ut 3 000 kvadrat i Västra Hamnen

Uthyrning NCC Property Development hyr ut knappt 3 000 kvadratmeter i den nya kontorsfastigheten Koggen 2 i Västra Hamnen i Malmö till Beijer Electronics, som placerar sitt huvudkontor här.
Publicerad den 30 Augusti 2012
Beijer hyr cirka 2 700 kvadratmeter i Koggen 2 i Västra Hamnen. Bild: NCC/Vasakronan Bild: Vasakronan
Beijer hyr cirka 2 700 kvadratmeter i Koggen 2 i Västra Hamnen. Bild: NCC/Vasakronan

Beijer Electronics är en leverantör av industriella automations- och datakommunikationslösningar.

– Vi har letat efter flexibla lokaler som är lätta att anpassa efter hur vårt företag kommer att utvecklas över tid. Vi vill också att vårt företag ska bidra till en hållbar miljö. Därför kommer Koggen 2 att passa oss perfekt. Samtidigt får vi ett kontor som stämmer med vår profil som internationellt och högteknologiskt företag, säger Tim Webster, vice President HR på Beijer Electronics.

Företaget hyr totalt 2 964 kvadratmeter och flyttar in på plan fem och sex, samt i bottenplanet som inreds med utbildningslokaler för företagets kunder.

– Beijer Electronics blir den fjärde hyresgästen och vi har fler förhandlingar på gång för Koggen 2. Aktiviteten på hyresmarknaden är hög och trenden att flytta från äldre lokaler till funktionella, moderna kontor med hög miljöprofil håller i sig, säger Per Bojfelt, kundansvarig för uthyrning på NCC Property Development.

De tre hyresgäster som tidigare tecknat hyresavtal i Koggen 2 är EFG kontorsmöbler, Diversify Öresund it-konsultföretag och bemanningsföretaget Bravura Sverige.

Av 8 000 kvadratmeter återstår nu 4 300 kvadratmeter att hyra ut. Koggen 2 är klar för inflyttning hösten 2012. I samband med färdigställandet kommer Vasakronan som tidigare köpt Koggen 2, formellt att tillträda som ägare.

Byggnaden uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och certifieras som GreenBuilding och miljöklassificeras enligt Breeam på nivån Very Good.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige