Image
Koggen 2
Koggen 2 Bild: NCC

NCC hyr ut i Koggen 2

Uthyrning NCC hyr ut cirka 738 kvadratmeter i Vasakronans kontorsfastighet Koggen 2 i Västra hamnen i Malmö. Victoria Park flyttar sitt huvudkontor hit och blir det femte företaget i Sveriges första Breeam Excellent-kontorshus.
Publicerad den 27 Mars 2014
Marcus Sandahl, NCC Bild: Nicklas Tollesson
Marcus Sandahl, NCC

– Vi har letat efter flexibla lokaler som är lätta att anpassa efter hur vårt företag kommer att utvecklas över tid. Vi vill också att vårt företag ska bidra till en hållbar miljö. Därför kommer Koggen 2 att passa oss perfekt, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

Flexibiliteten i Koggen 2 ligger i de öppna och anpassningsbara planlösningarna som underlättar kommunikationen både internt och externt. Med det moderna, flexibla och centralt belägna kontoret gör Victoria Park en strategisk förflyttning för framtiden.

– Vi är stolta att en renommerad branschkollega som Victoria Park väljer att flytta till ett NCC-hus. Här får de möjligheterna för att prestera väl i framtiden, säger Marcus Sandahl, säljchef NCC Property Development Sverige.

Fastigheten Koggen 2 som består av 8 100 kvadratmeter fördelat på sex våningsplan såldes 2012 till Vasakronan. Lokalerna ingår i konceptet Future Office by NCC, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för kunden. Koggen 2 är klar för inflyttning och i huset sitter redan Beijer Electronics, EFG Kontorsmöbler, Diversify Öresund, och Bravura Sverige.

Koggen 2 har BREEAM-certifierats på nivån Excellent. Det är den högst noterade klassningen på en kontorsbyggnad i Norden. Genom noggrant val av stomme och klimatskal har Koggen 2 en exceptionellt bra konstruktion. och en energianvändning ned till 34 kWh per kvadratmeter, vilket är nästan hälften av kraven i Boverkets byggregler. Byggnaden har även grönt tak med särskilt urval av växter för ökad biologisk mångfald.

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige