Image

Koggen 2 först i Norden att uppnå Breeam Excellent

Energi/miljö NCC:s projekt Koggen 2 i Västra Hamnen i Malmö har Breeam-certifierats på nivån Excellent. Det är den högst noterade klassningen på en kontorsbyggnad i Norden. Koggen 2 såldes till Vasakronan 2012.
Publicerad den 18 April 2013
Koggen 2. Bild: NCC.
Koggen 2. Christina Lindbäck. Bild: Kristina Sahlén
Christina Lindbäck.

– Certifieringen är ett resultat av NCC:s offensiva ambition att vara ledande på miljöområdet. Alla våra kommersiella byggnader ska minst nå Breeam-nivån Very Good. Tidigare i år nådde NCC den högsta Breeam-certifieringen för en industriell byggnad i Sverige och Norden. Att vara först med att nå Excellent för en kontorsfastighet är en alldeles ”Excellent” fortsättning på vår resa, säger Christina Lindbäck hållbarhetschef på NCC.

Fastigheten Koggen 2 som består av 8 100 kvadratmeter fördelat på sex våningsplan, såldes 2012 till Vasakronan. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa attraktiva och hållbara arbetsplatser för kunden. Koggen 2 är klar för inflyttning och i huset sitter redan Beijer Electronics, EFG Kontorsmöbler, Diversify Öresund, och Bravura Sverige. Tre våningsplan på 1 457 kvadratmeter vardera är fortfarande tillgängliga.

– Hållbarhetsfrågan står högt på NCC:s agenda och är en central del i vår affär. I de projekt vi utvecklar i egen regi finns stora möjligheter att testa nya lösningar och vara en föregångare på marknaden, säger Christina Lindbäck.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige