Image
Wihlborgs har nya planer för att skapa ett kommersiellt kvarter som blir en ny port till Dockan och Västra Hamnen i Malmö.

Här är Wihlborgs plan för nytt kommersiellt kvarter i hamnen

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget är i ett tidigt skede med ett projekt som kan innebära att 15 000 kvadratmeter och ett nytt landmärke tillförs Dockan-området i Västra Hamnen. Fastighetssverige berättar mer.


Västra hamnen i Malmö.

Skandia Fastigheter hyr ut i Västra hamnen

Uthyrning Academedias Sjölins gymnasium flyttar in hos Skandia Fastigheter i Malmös Västra hamnen.


Flygvy över Varvsbassängen och planområdet sett från söder. Skanskas fastighet Trollhättan 6 är markerad med en pil.

Skanska ruvar på nya bostäder och kontor i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Bolaget vill riva delar av den befintliga bebyggelsen på platsen och utveckla kvarteret med bland annat ny bostads- och kontorsbebyggelse. Fastighetssverige berättar mer.


Dockan i Västra Hamnen i Malmö ska få ytterligare förtätning med över 500 bostäder och mer kontor.

Här är trions nästa satsning i attraktiva hamnläget

Bygg/Arkitektur Wihlborgs, Peab och JM förtätar på klassisk mark inom Dockan i Västra Hamnen i Malmö. Fastighetssverige berättar mer om det senaste projektet som nu ska ut på samråd.


Midroc vill tillföra 180 bostäder i Västra Hamnen.

Vill fylla på med bostäder mitt i centrumsmeten

Bygg/Arkitektur Midroc har en mycket central förtätning på gång i Malmös hamnområde. Fastighetssverige berättar mer.


Den nuvarande byggnaden ska rivas och ersättas med en ny, större byggnad på 20-25 000 kvadratmeter där Malmö universitet kan samla sin verksamhet.

Universitetet ska få ny byggnad i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nuvarande byggnad föreslås rivas och ersättas med en ny på närmare 25 000 kvadratmeter BTA. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Fastigheten Ruffen 1, sedd från söder på Propellergatan, mot norr. Malmös välkända landmärke Turning Torso syns i bakgrunden.

Byggrätt nära Turning Torso får inte bli plats för bostäder

Bygg/Arkitektur Fastighets- och gatukontoret i Malmö vill ändra användningen för den centrala byggrätten från centrum och vård till bostäder, men stadsbyggnadskontoret säger nej. Fastighetssverige berättar mer.


Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad.

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.


Jon Larsgården.

Vill utveckla ny stadsdel i Hudiksvall

Transaktioner Västra Hamnen Holding AB köper fastigheterna Håstaholmen Åvik 26:14, 26:16 och 26:22 i Hudiksvall. Visionen är att utveckla en modern och hållbar stadsdel.


Riksbyggen köper av Skandia Fastigheter

Transaktioner Skandia Fastigheter säljer ett kvarter med bostadsbyggrätt i Västra Hamnen i Malmö till Riksbyggen. Därmed får Masthusen 190 nya bostäder, som ska stå inflyttningsklara till våren 2022.


Riksbyggen byggstartar i Västra Hamnen

Bostäder Nu startar Riksbyggen byggandet av BRF Kikaren och BRF Kryssaren som tillsammans kommer att bestå av 153 bostadsrätter.


Riksbyggen byggstartar seniorbostäder i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu startar byggandet av Bonum Brf Ankaret i Västra Hamnen, Malmö, med 44 seniorbostäder.


Amerikanska Domino´s öppnar sin första i Sverige

Handel Amerikanska pizzakedjan Domino´s öppnar sin första restaurang i Sverige. Och det blir varken i Stockholm eller Göteborg.


MKB bygger nytt studenthus i Malmö

Bygg/Arkitektur MKB bygger 155 nya studentlägenheter i Västra hamnen.


JSB bygger parkering i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu börjar JSB bygget av ett parkeringsgarage på våningen över Ica Maxis varuhus i Västra Hamnen i Malmö. Beställare är Skandia Fastigheter.


Bostäder planeras i bland annat Bunkeflostrand

Flera bostadsprojekt på gång i Malmö

Bostäder Malmö växer så det knakar, vilket inte minst märktes på stadsbyggnadsnämndens möte i går då flera projekt beviljades bygglov. Bland annat i Rosengård och Västra Hamnen. Dessutom planerar MKB bostäder i Bunkeflostrand (bilden).


Riksbyggen bygger för seniorer i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Ett seniorboende med 44 lägenheter byggs i Västra hamnen, i korsningen Bomgatan och gågatan Mastgränd i Malmö. På torsdagen beviljades Riksbyggen bygglov av stadsbyggnadsnämnden.


Wästbygg utvecklar företagsbostäder i Malmö

Bostäder Klippan Kulturfastigheter och Wästbygg har gemensamt utvecklat projektet Galeasen i Västra Hamnen i Malmö, där Wästbygg nu ska uppföra 54 bostäder åt Företagsbostäder i Sverige AB.


Byggstart för bostäder i Västra Hamnen

Bostäder Den 4 mars sätts spaden i marken för 90 nya lägenheter i Riksbyggens Brf Blinkfyren och Brf Livbojen i Västra Hamnen i Malmö.


Turning Torsos granntomt bebyggs

Bygg/Arkitektur En av de sista tomterna på Bo 01-området i Västra hamnen, precis söder om Turning Torso, ska nu bebyggas.