Image

NCC bygger till Cirkus i Stockholm

Bygg/Arkitektur NCC bygger till Cirkus på Djurgården med ett scenhus med en mindre scen och 750 åskådarplatser. Det runda zinkhuset ska komplettera stora scenen med förställningar året runt och redan nu är den nya scenen fullbokad fram till våren 2017. Ordern är värd 95 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juni 2014

– Som Nordens största privatteater behöver vi intäkter hela året. På den mindre scenen kan vi ha föreställningar året runt. Dessutom är efterfrågan på scener stor och redan innan bygget ens startat är den nya scenen fullbokad till och med våren 2017, säger Cirkus vd Palle Gustavsson.

Det nya scenhuset blir en kontrast, som inte ska liknas med Cirkus hus från 1891. När det är klart 2015 speglar det nutiden och harmonierar samtidigt med sin kulturhistoriska huvudbyggnad. Till exempel har White arkitekter återspeglat Cirkus-tornens karaktäristika tak i scenhusets fjällbeklädda och sidenmatta metallfasad.
NCC bygger scenhuset till vänster om Cirkus. Det 2 100 kvadratmeter runda byggnaden uppförs i två plan, där nedre plan och delar av scenen ligger under jord. Invändigt blir nya scenhuset festligt och ombonat, där belysning och färger skapar stämning.

– Det är med stolthet vi bygger till en av Stockholms mest kända och kulturhistoriskt viktiga byggnader. Vårt mål är att bygga en så gedigen och funktionell byggnad att den kan matcha det drygt 120-åriga Cirkus de kommande hundra åren, säger Hans Ingvarsson, affärschef på NCC.

NCC bygger även en 500 kvadratmeter stor glasentré som binder samman det nya och gamla huset. Därmed rivs den nuvarande entrébyggnaden från 1997 och huvudbyggnadens vänstra fasad åter blir synlig genom den nya entréns ofärgade glas. Vid ingången läggs en permanent ”röda mattan” av fiberoptik som kan varieras i många färger.

Den nya byggnaden rymmer två foajéplan, vilket även ger mer komfort till publik som besöker shower i huvudbyggnaden. Via glasentrén får publiken tillgång fler toaletter och garderober, tre barer och en restaurang med enklare mat.

NCC:s arbete påbörjas i maj och beräknas vara klart i september 2015.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige